25 dkg margarin, 25 dkg kecsketúró, 25 dkg rétesliszt, 2 tojássárgája, 15 dkg reszelt Bikacsiga (parenyica), só
Este a margarint a liszttel, a túróval és a sóval összegyúrom, kidolgozom és éjszakára beteszem a hűtőbe. Másnap: a tésztát ujjnyi vastagra nyújtom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A tepsibe rakom a tetejét tojássárgájával megkenem, szórok rá reszelt kecskesajtot és 180 fokon 30 percig sütöm.
1 kg kecsketúró, 20 dkg vaj, 4-5 dl tejföl, 4 db. vaníliás cukor, 6 tojás, 6 evőkanál liszt, kevés só, ízlés szerint cukor. A tetejére: 2 dl tejföl, 1 tojás.
A túrót, tejfölt, vajat, cukrot, sót összekeverem, hozzáadok 6 tojás sárgáját, 6 evőkanál lisztet, végül 6 tojás felvert habját.Lisztezett, zsírozott tepsibe simítom, a tetejére 2 dl tejfölben elkevert egész tojást kenek. Előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Tészta: 300 g liszt, 120 g zsír, 3 ek. cukor, 20 g élesztő, ½ kk. só, 3 ek. tejföl
Túrós réteg: 750 g kecsketúró, csipetnyi só, 50 g puha vaj, 3 ek. cukor, 3 tojás, 2 ek. búzadara, 2 ek. liszt, 1 csokor kapor
A tetejére: 1 ek. tejföl, 1 tojás sárgája
A tésztához a lisztet, cukrot, sót, élesztőt és a zsírt elmorzsoljuk, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól nyújtható legyen. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe fektetjük.
A töltelékhez a túrót, a sóval, a cukorral és a vajjal összegyúrjuk, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, a búzadarát, a lisztet és az aprított kaprot. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd két részletben a túrós töltelékhez adjuk.
A túrós tölteléket a tésztán elegyengetjük. A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel és rásimítjuk a tetejére.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük.