Background

Receptek

Background

KECSKESAJTOS TÚRÓS

POGÁCSA

Hozzávalók:

25 dkg margarin, 25 dkg kecsketúró, 25 dkg rétesliszt, 2 tojássárgája, 15 dkg reszelt Bikacsiga (parenyica), só

Elkészítés:

Este a margarint a liszttel, a túróval és a sóval összegyúrom, kidolgozom és éjszakára beteszem a hűtőbe. Másnap: a tésztát ujjnyi vastagra nyújtom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A tepsibe rakom a tetejét tojássárgájával megkenem, szórok rá reszelt kecskesajtot és 180 fokon 30 percig sütöm.

TÚRÓS LEPÉNY (csupa-csupa túróból, nincs tésztája)

Hozzávalók:

1 kg kecsketúró, 20 dkg vaj, 4-5 dl tejföl, 4 db. vaníliás cukor, 6 tojás, 6 evőkanál liszt, kevés só, ízlés szerint cukor. A tetejére: 2 dl tejföl, 1 tojás.

Elkészítés:

A túrót, tejfölt, vajat, cukrot, sót összekeverem, hozzáadok 6 tojás sárgáját, 6 evőkanál lisztet, végül 6 tojás felvert habját.Lisztezett, zsírozott tepsibe simítom, a tetejére 2 dl tejfölben elkevert egész tojást kenek. Előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.

Background
Background

KECSKETÚRÓS KAPROS

LEPÉNY

Hozzávalók:

Tészta: 300 g liszt, 120 g zsír, 3 ek. cukor, 20 g élesztő, ½ kk. só, 3 ek. tejföl

Túrós réteg: 750 g kecsketúró, csipetnyi só, 50 g puha vaj, 3 ek. cukor, 3 tojás, 2 ek. búzadara, 2 ek. liszt, 1 csokor kapor

A tetejére: 1 ek. tejföl, 1 tojás sárgája

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, cukrot, sót, élesztőt és a zsírt elmorzsoljuk, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól nyújtható legyen. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe fektetjük.

A töltelékhez a túrót, a sóval, a cukorral és a vajjal összegyúrjuk, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, a búzadarát, a lisztet és az aprított kaprot. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd két részletben a túrós töltelékhez adjuk.

A túrós tölteléket a tésztán elegyengetjük. A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel és rásimítjuk a tetejére.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük.